A napsugárzás tavasszal sem kímél minket!
2024. április 23. írta: EverDerm Klinika

A napsugárzás tavasszal sem kímél minket!

A megfelelő fényvédelmet tavasszal is komolyan kell venni, mert ha nem, annak súlyos következményei lehetnek!

tavaszi_fe_nyve_delem_ci_mlap.jpg

A barna bőr népszerűsége és az emberek ezzel kapcsolatban kialakult preferenciája az adott kultúrára és társadalmi normákra is visszavezethető. Természetesen mindenki egyedi és saját szépségfogalmakkal rendelkezik, azonban számos társadalmi kutatás kimutatta, hogy a barna bőrrel rendelkező személyeket vonzóbbnak tartják szexuális vonzerő szempontjából. Éppen ezért a nők körében egyre elterjedtebbé vált a mániákus szolizás és napozás. Sokan ezért is hagyták el a fényvédő krémek használatát, mert aggódnak, hogy ezek használata mellett nem lehet eléggé barnulni. Ez azonban egyáltalán nem igaz! 

Fényvédő használata mellett is simán barnulni, az viszont tény, hogy a barnulás intenzitása lehet gyengébb, vagy hosszabb idő alatt érjük el a kívánt barnaságot. A megfelelő fényvédelem ugyanakkor elengedhetetlen annak érdekében, hogy megóvjuk bőrünket a különböző károsodásoktól és betegségektől. Hiszen a nap intenzív sugárzása növelheti a melanoma, a basalioma és az egyéb bőrrák kialakulásának kockázatát. Sőt a bőr korai öregedéséhez is vezethet a felelőtlen napozás, sz UV-sugarak ugyanis elpusztíthatják a bőr kollagén- és elasztinrostjait, amelyek a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelősek. 

Itt jön be a képbe az okos vagy intelligens napozás fogalma, amiről sajnos a mai napig nem beszélünk eleget. Az EverDerm Klinika vezetői rendkívül fontosnak tartják az edukációt, így ebben a témában is igyekeznek naprakész információkkal ellátni vendégeiket.

Az okos napozás fogalma azt jelenti, hogy  megfelelő óvintézkedésekkel és mértékkel napozunk, célja pedig az, hogy úgy élvezzük a napfényt és annak előnyeit, hogy közben minimalizáljuk a lehetséges káros hatásokat. Ehhez csak pár egyszerű szabályt szükséges betartani, mint például azt, hogy olyan fényvédőt használjunk, ami a megfelelő SPF faktor mellett az UV sugárzások ellen is védelmet biztosít. Ha szeretnél még többet megtudni az okos napozásról, és arról, hogy milyen szabályokra kell odafigyelni a napos évszakokban, akkor az EverDerm weboldalán található blogbejegyzést mindenképpen olvasd el!

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr8918383281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása