Az orvosi fényterápia rejtélyes világa
2024. január 13. írta: EverDerm Klinika

Az orvosi fényterápia rejtélyes világa

Fedezd fel, hogyan segíthet a LED terápia az egészséged és a szépséged megőrzésében!

woman-getting-a-led-light-facial-mask-treatment-at-2023-11-27-05-15-10-utc.jpg

Az orvostudomány már a XX. században elkezdte felfedezni a napfény gyógyító hatását számos betegség esetén. Niels Ryberg Finsen izlandi származású orvos és kutató 1903-ban elnyerte az orvostudományi Nobel-díjat egy, a bőrtuberkulózis kezelésére alkalmas lámpa feltalálásáért. A LED fénnyel működő gyógyítás alapjait azonban a NASA fedezte fel egy növénytermesztési kísérlet során. Rájöttek, hogy ez a módszer segít a fénynek mélyebbre hatolni a szövetekben, így a sérült bőr gyorsabban gyógyul és a szövetek hamarabb regenerálódnak. 

Amikor a LED fény részecskéi elérik a bőrünket, a sejtek belsejében található fényérzékeny molekulák elnyelik azokat és válaszreakciót adnak a szervezet számára. Ez a válasz a fény hullámhosszától vagy színétől, illetve a felhasználás helyétől függően változik. Éppen ezért a fényterápia több különböző betegségre is megoldást nyújthat, lehetséges felhasználási területeit pedig több kutatóorvos is vizsgálja szerte a világban. Dr. Mohad Ibrahim, az Arizonai Egyetem professzora például a zöld LED fény hatását vizsgálja migrénes betegek esetében, míg más kórházakban a mentális egészség fokozására fehér vagy kék asztali fényforrásokat használnak különböző vizsgálatok során. Dr. Hamblin, aki már 30 éve tanulmányozza a fényterápiát, úgy véli, hogy ennek alkalmazása megfelelő dózisokkal, hullámhosszal és technikákkal olyan gyakori betegségek esetében is megoldást jelenthet, mint például a krónikus fájdalom, valamint a memória romlása és a gondolkodási készségek csökkenése. 

A fényterápia leggyakoribb és legelfogadottabb orvosi felhasználása jelenleg a bőrgyógyászat területén ismerhető fel. A LED lámpák különböző hullámhosszú fényei eltérő mélységekben képesek a bőrbe hatolni, így számos jótékony biológiai folyamatot indítanak el, mellyel többek között elősegítik a bőr megfiatalítását és gyógyulását is. A LED egyáltalán nem égeti a bőrt és fájdalmat vagy egyéb kellemetlenséget sem okoz, így tökéletes megoldást nyújthat a napkárosodott bőr, valamint a pigmentáció kezelésére is. 

img_0351.JPG

A fényterápiás készülékek eredményességét neves kitüntetések és díjak is igazolják. Az elmúlt években azonban egyre inkább elterjedtek az otthon használatos fényterápiás eszközök, amelyek nagy része az orvosi kutatások szerint egyáltalán nem vagy csak minimálisan mutatnak hatékonyságot, összehasonlítva őket a professzionális gépekkel. Az EverDerm Klinikán alkalmazott EunSung Dr. Light LED fényterápia készülék háromféle hullámhosszú, intenzív fényenergia kibocsátására alkalmas. Széleskörű alkalmazási területének köszönhetően ezzel a fényterápiás készülékkel végzett eljárás kiváló utókezelést jelent különféle lézeres, tűs, mezoterápiás vagy más, hámsérülésekkel járó kezelések mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr7018294985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása