Hogyan kerüld el a máj- és pigmentfoltokat?
2024. augusztus 29. írta: EverDerm Klinika

Hogyan kerüld el a máj- és pigmentfoltokat?

Nem kell lemondani a napozásról, tedd okosan!

pigmentfoltok_ci_mlap.webp

A napozás számos előnnyel jár, mint például a D-vitamin termelés serkentése és a jó közérzet fokozása, de nem szabad elfelejtenünk a napsugárzás káros hatásait sem. 

A nyári napozás után gyakran előfordulhatnak bőrproblémák, mint a napfoltok. De hogyan lehet megelőzni és kezelni ezeket a bőrelváltozásokat, hogy bőrünk egészséges és ragyogó maradjon a nyári hónapok után is?

Mi okozza a pigmentfoltokat?

A napfoltok, más néven "öregségi foltok" vagy "májfoltok", a bőr elszíneződései, amelyek gyakran az arc, a kezek és a vállak területén jelennek meg. Ezek a sötét foltok a melanin, a bőr pigmentjének túlzott termelődésének következményei, amit leggyakrabban az UV-sugárzás vált ki. 

Hogyan védekezzünk a napfoltok ellen?

A legjobb védelem a napfoltok ellen a megelőzés. A bőr megfelelő védelme érdekében elengedhetetlen a magas faktorszámú fényvédők használata, különösen az SPF 30 (arca SPF 50) krémeké. Fontos, hogy a fényvédőt legalább 15-20 perccel a napozás előtt vigyük fel, majd 2 óránként ismételjük meg az alkalmazást, különösen akkor, ha úszunk vagy erőteljesen izzadunk. A napsugárzás legintenzívebb időszaka délelőtt 10 és délután 4 óra között van, ezért ebben az időszakban érdemes árnyékban maradni vagy védőruházatot viselni, mint például széles karimájú kalapot és napszemüveget. Emellett érdemes UV-védelmet biztosító ruházatot hordani. 

Hogyan kezeljük a már meglévő napfoltokat és hiperpigmentációt?

Ha a megelőzés ellenére kialakulnak a pigmentfoltok, akkor számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre a bőr állapotának javítására:

Savas hámlasztás: Igazi bőrmegújító kezelés a savas hámlasztás. Csökkentik a bőrhibákat és korrigálja a napkárosodás okozta pigmentfoltokat, a bőr egészséges működésének fenntartásában is segítenek. A hámlasztások legfőbb előnye, hogy újra aktiválják a sejtek megújulási képességét, ezáltal képesek megszépíteni a bőrt, ilyen kezelés az EverDerm Klinika Probiome Peel Plus kezelése is. 

Lézeres kezelés: A lézeres kezelésekre jellemző, hogy a teljes bőrszerkezetet megújítják. Az EverDerm Rich PTP lézerkezelése kifejezetten a pigmentfoltok halványítására specializóálódott.

pigemntfoltok_cikk_ko_zi.jpg

MezoterápiaKülönleges hatóanyagbevitel a bőr mélyebb rétegeibe. Elősegíti a kollagéntermelést és halványíthatóak vele hegek és pigmentfoltok is. 

Miután sikerült halványítani vagy eltávolítani a napfoltokat fontos, hogy továbbra is védjük a bőrt, hogy megelőzzük a problémák visszatérését. A fényvédelemnek része kell, hogy legyen a mindennapi rutinunknak, még akkor is, ha nem közvetlen napsugárzásnak vagyunk kitéve. 

Bőrünk egészsége és szépsége érdekében fontos, hogy mindig figyeljünk a megelőzésre, és ha szükséges, forduljunk szakemberhez a megfelelő kezelések érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr818473741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása