A hosszú élet titkainak feltárása
2024. május 08. írta: EverDerm Klinika

A hosszú élet titkainak feltárása

Ki ne akarná tudni a hosszú és egészséges élet titkát. De vajon valóban lehet akár 100 évig is élni komolyabb betegségek nélkül? Most utánajártunk! 

hosszu_e_let_titka_ci_mlap.jpg

Az egészségünk előrejelzése és a betegségek megelőzése érdekében a kutatók folyamatosan új módszereket keresnek és fejlesztenek. A legújabb innovációk közé tartoznak az olyan forradalmi vérvizsgálatok, amelyek képesek előre jelezni jövőbeli egészségügyi állapotunkat és bizonyos betegségek kockázatát kimutatni. Ezek a tesztek a genetikai, a metabolikus és egyéb biológiai markerek elemzésén alapulnak, lehetővé téve a különböző betegségek, köztük a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek és egyéb krónikus állapotok kockázatának előrejelzését. 

Lássuk a tanulmányokat!

Az egyik jelentős előrelépés a Nature Medicine által publikált tanulmányban (Wang et al., 2011) történt, amely felfedezte, hogy bizonyos aminosavak szintje (mint például az izoleucin, leucin és valin) szorosan összefügg a jövőbeli 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatával. Egy másik tanulmány, amely az American Journal of Medicine-ben jelent meg, arról számol be, hogy a teljes vérkép és az alapvető metabolikus profil összetevőinek kombinálása nagymértékben előrejelezheti a korai elhalálozás kockázatát. 

Hol vehetek igénybe ilyen vérvizsgálatot?

Jó hírünk van, ugyanis már Magyarországon is elérhetőek ilyen vérvizsgálatok! A SYNLAB úgynevezett “okoslelet” laborcsomagjai mesterséges intelligencia segítségével 14 betegségcsoport meglétének kockázatát képes megbecsülni. Felépítését tekintve ezek a laborcsomagok is tartalmazzák a hagyományos laborlelet fejezeteit, kiegészítve a mesterséges intelligencia által készített elemzés eredményeit is. A három féle “okoslelet” mindegyike elérhető a SYNLAB legújabb partnerénél, az EverDerm HealthCare Egészségközpontban, ahol barátságos és ráadásul luxus környezetben “élvezhetjük” a vérvételt.

hosszu_e_let_titka_cikk_ko_zi.jpg

Ezek a vértesztek tehát egyetlen laboratóriumi teszt segítségével nyújt egy életre szóló kapaszkodót, aminek segítségével olyan életmódot tudunk kialakítani magunknak, amellyel egészségesebbé tehetjük az életünket, de akár meg is hosszabbíthatjuk azt. Az ilyen típusú tesztek fejlődése várhatóan tovább bővül a jövőben, lehetővé téve számunkra, hogy minél hamarabb még pontosabb képet kapjunk szervezetünk állapotáról, és így akár 100 évig is vígan éljünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr6718395809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása