Nem kell tovább együtt élned a nem kívánt hegeiddel!
2023. december 15. írta: EverDerm Klinika

Nem kell tovább együtt élned a nem kívánt hegeiddel!

Műtétek, háztartási vagy közlekedési balesetek, valamint sporttevékenységek során gyakran szerezhetünk olyan sérüléseket, amelyek hegesedés útján gyógyulnak. A hegek megjelenési formája azonban a sérüléstől függően sokféle lehet. A nagyobb, esetleg csúnyán gyógyult sebek után maradt hegek, illetve szülés vagy hirtelen hízás vagy fogyás után kialakult striák sokak számára okoznak esztétikai és akár lelki problémát is. 

hegkezeles-everderm-plasztikai.jpg

A bőrünk alapvetően gyorsan és könnyen regenerálódik, főleg fiatal korban. Ha bármilyen módon megsérül a felszíne, természetes úton, külső beavatkozás nélkül össze tud forrni. Számos esetben azonban az összeforrás folyamata hegesedéssel jár. A heg nem más, mint kollagéndús pótszövet, ami leginkább abban különbözik a normál bőrtől, hogy nem olyan rugalmas, de minden más tulajdonságában is gyengébb. A hegszövetnek egyetlen egy feladata van: összetartani a sérült bőrrészeket. A természetes úton szerzett sebek hegesedését erőteljesen befolyásolják az adott körülmények - a fertőzés lehetősége, a seb mérete stb. -, míg a sebészi hegek - hacsak nem áll fenn valamilyen hegesedési zavar - a legtöbb esetben szépnek mondhatóak. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szike rendkívül éles, így nem roncsolja, hanem vágja a bőrt, a sebész pedig a bőr erővonalait figyelembe véve ejti meg a metszéseket. Ennek ellenére hegeinket a legtöbb esetben csúnyának találjuk és lehetőleg eltüntetnénk azokat.

Ma már számos olyan esztétikai és plasztikai eljárás létezik, melyek segítségével a nem kívánt hegeket halványíthatjuk, esetekben szinte észrevehetetlenné tehetjük. Az EverDerm Klinikán is megtalálható Jeisys mikrotűs, rádiófrekvenciával működő készüléke célzott és hatékony megoldást biztosít a hegkezelésben. A kezelés nemcsak a hegek javulását eredményezi, hanem a pigmentfoltok halványulása, a tág pórusok összehúzódása és a bőr minőségének általános javulása is elérhető vele. Nagyobb vagy csúnyább hegek esetén elérhetőek úgynevezett hegkorrekciós műtétek, melyek során akár a hegvonal lefutásán is lehet javítani. Az ilyen típusú műtétek során az adott heg tulajdonképpen kimetszésre kerül a bőrből, azt azonban érdemes tudni, hogy a beavatkozás gyakran hosszabb heget eredményez, mint amilyen az eredeti volt. Az “új heg” azonban már sokkal kevésbé lesz észrevehető, valamint láthatóan vékonyabb és szebb lesz az előzőnél.

Sajnos azt tudomásul kell vennünk, hogy a már kialakult hegek és striák nem tüntethetők el teljes mértékben, esztétikailag azonban a hozzáértő specialisták és plasztikai sebészek sokat tudnak javítani rajtuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr2418281883
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása