A sav jót tesz a bőrünknek?
2023. december 15. írta: EverDerm Klinika

A sav jót tesz a bőrünknek?

Regeneráljuk bőrünket savas hámlasztással!

A kémiai savas hámlasztások a leghatékonyabb bőrmegújító eljárások közé tartoznak. Amellett csökkentik a bőrhibákat és korrigálják a napkárosodás okozta pigmentfoltokat, a bőr egészséges működésének fenntartásában is segítenek. A hámlasztások legfőbb előnye, hogy újra aktiválják a sejtek megújulási képességét, ezáltal képesek megszépíteni a bőrt. Sokan azonban mégis félnek az erős savas kezelésektől, mivel ezek sokszor pirosságot és intenzív bőrhámlást okoznak. A kémiai hámlasztások azonban segítenek a bőr megújulásában és regenerációjában, melynek köszönhetően a krémek vagy kezelések útján bejuttatott hatóanyagok is könnyebben szívódnak fel és hasznosulnak.

fruzsi_probiome.jpeg

10 érv a kémiai hámlasztás mellett:

Javítja a bőr textúráját.

Simább bőrfelszínt eredményez.

Lágyítja a ráncokat.

Egyenletessé teszi a bőrtónust.

Halványítja a pigmentfoltokat.

Javítja az aknés tüneteket.

Csökkenti a pórusok méretét.

Segíti az aknés hegek gyógyulását.

Egészséges ragyogást eredményez.

Megsokszorozza a hámlasztás után alkalmazott hatóanyagok eredményességét.

Közvetlenül a kémiai hámlasztások után a bőr egy időre érzékennyé válik a külső tényezőkkel szemben. Ez azért is van így, mert a savak - amelyekkel ezeket az eljárásokat végzik - meggyengítik a bőr mikrobiomát. (A mikrobiom a testünkben élő mikroorganizmusok összefoglaló neve, amelyek elengedhetetlenek szervezetünk egészsége szempontjából.) A bőr mikrobiom egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a bőr egészséges maradjon és megfelelő védelmet biztosítson a külső hatásokkal szemben. Ehhez azonban időnként szükséges a mikrobiom megújulása is, ebben lehetnek segítségünkre a hámlasztó kezelések.

Az EverDerm Laser & Beauty Klinika egyik legújabb hámlasztó kezelése a SKEYNDOR ProBiome Peel kezelése abban különbözik a többi hámlasztó kezelésektől, hogy ebben az arcápolási protokollban a savakat egy multibiotikus komplex egészíti ki, ami segíti, hogy a bőr mikrobiom ne csak megújuljon, de annak egyensúlya is helyreálljon az eljárást követően. A kezelés utolsó lépésében használt hatóanyag komplex olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek stimulálni a bőr természetes belső és külső védekező mechanizmusait.

fruzsi_probiome_2.jpeg

Az azonban nagyon fontos, hogy bármilyen hámlasztó kezelésen is veszünk részt, az eljárás után nélkülözhetetlen az otthoni ápolás és az intenzív fényvédelem! A savas kezelés erősségétől függően minimum 7 napig, de inkább 1 hónapig is szükséges SPF50-es fényvédőt használni a kezelt területen, hogy elkerüljük a pigmentfoltok kialakulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://everdermclinic.blog.hu/api/trackback/id/tr318281855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása